![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ostanio spotkałem się z bardzo nurtującym mnie problemem. Czy istnieje różnica między myślnikiem w lewej części klawiatury (-), a minusem (-) po prawej części klawiatury. Czy można używać ich zamiennie? W sumie wyglądają tak samo ![]() Napisałem tego posta, ponieważ adres e-mail na który chcialem wyslac wiadomosc zawieral myslnik. Wiadomosc nie doszla, wiec zamieniłem myslnik na minus i o dziwo zadziałało. ![]() ![]() -------------------- W razie problemów zapoznaj się z treścią manuala dołączonego do internetu bądź skonsultuj się z programistą lub jego asystentem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taka sama jak między ósemką z lewej części a ósemką z prawej
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie ty masz w lewej części klawiatury myślnik? U mnie jest tylko minus, czy też myślnik obok zera w rzędzie cyfr oraz na klawiaturze numerycznej obok gwiazdki. Oba te znaki sąidentyczne. Problematyczny jest natomiast krótki myślnik, wstawiany czasem przez worda tudzież inne procesory tekstu, ale jego chyba nie da sięuzyskać z klawiatury.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I tu was zaskocze: jest roznica miedzy myslnikiem a minusem -- myslnik jest dlugi (wlasnie go prawie umiescilem), a minus ,inaczej dywiz, krotszy.
Ale jemu chodzilo o minusy ![]() Oba klawisze generuja ten sam kod ASCII wiec dzialaja identycznie. --- ehhh 17sec ![]() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(kszychu @ 2006-05-17 15:37:01) ale jego chyba nie da sięuzyskać z klawiatury. Praktycznie kazdy symbol mozna uzyskac z klawiatury. Wciskasz alt i wpisujesz z klawiatury numerycznej (tej z prawej ![]() ![]() edit: sa dwa myslniki 0150 i 0151 Ten post edytował Relair 20.05.2006, 19:23:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli myslnik to 0150, szczegoly w tablicy znakow.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli jest ta subtelna różnica, czy jej nie ma ?
ASCII 45 = - Innego nie widzę. -------------------- W razie problemów zapoznaj się z treścią manuala dołączonego do internetu bądź skonsultuj się z programistą lub jego asystentem.
|
|
|
![]()
|
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dywiz
i wszystko jasne -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 00:01 |