![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam następująca procedure:
Jak widać SELECT w wyniku daje ostatnio dodany wiersz, ale jak wywołać powyższa procedure? cdn z innego topiku: chce ja wywolac:
w wyniku nie zwraca zadnych wartosci. dlaczego? Ten post edytował Cysiaczek 2.11.2009, 10:55:04
Powód edycji: [Cysiaczek]: usunąłem duplikat, przeniosłem post, połaczyłem problemy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/create-procedure.html szukajcie, a znajdziecie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
byłem już pod tym adresem długo przed napisaniem posta i widocznie nie potrafię znaleźć tam satysfakcjonującej mnie odpowiedzi, dlatego zapytałem tutaj.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Wystarczyło przyjrzeć się zamieszczonemu przykładowi, a zauważyłbyś, że wystarczy użyć CALL.
|
|
|
![]()
|
|
wiem do czego słuzy CALL ale nie wiem jak go użyć
moze po prostu zle sformułowałem pytanie np. robie tak: CALL bop_wyszukaj_ostatni (P_id_pacjenta, P_imie, P_nazwisko, P_miasto, P_ulica, P_nr_domu, P_nr_mieszkania, P_pesel) to wywala mi bład. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 1 Dołączył: 31.01.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to co tu serwujesz to jest jakis horror.
po pierwsze - funkcja ZWRACA, procedura ROBI.... w sekcji - create procedure - powinno być bez "OUT", into zdaje się że się stosuje inaczej -> poczytaj. Aby wywołać prockę wykorzystując parametry sesji (@) musisz coś do nich wsadzić - jestes pewien że tam coś jest ? |
|
|
--lukasz-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Natrafiłem na ten sam problem. Skrypt działał na localhost, a po przeniesieniu na serwer wywalał błąd. Problemem okazały się uprawnienia do bazy. Należy nadać użytkownikowi prawa do EXECUTE.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.05.2025 - 04:23 |