![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Mam problem który pewnie zaawansowanym użytkownikom jest znany tzn. wiedzą jak to rozwiązać. Mam na Windowsie zainstalowan EasyPHP, zmieniłem hasło root do mysql z poziomu konsoli, zmiana przebiegła prawidłowo, użyłem następujących poleceń,
$ mysqladmin -u root password haslo $ mysqladmin -u root -p flush-privileges Hasło się zmieniło, ale nie mogę się dostać teraz do bazy przez phpmyadmin. Gdzieś wyczytałem że należy zmienić teraz hasło w configi phpmyadmin w pliku config.inc.php. Ale to nic nie daje:( Pojawia się błąd - #1045 - Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NIE) Z poziomu konsoli wszystko jest Ok. Bardzo proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaloguj się bez hasła i zmień w phpmyadmin hasło, czemu od razu tak nie zrobiłeś?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem tak jak piszesz i jak usunąłem hasło to dostałem się na phpMyAdmin i od razu założyłem hasło na root z poziomu phpMyAdmin przeładowałem uprawnienia i to samo jest;/ Restart serwera też wykonałem. Nic nie pomogło:(
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziwne, może masz coś z uprawnieniami do plików konfiguracyjnych.
Wywal może ten cały EasyPHP i zainstaluj coś porządnego typu: Zend Server. edit: zobacz jeszcze ten temat: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=183517 Ten post edytował Damonsson 7.09.2012, 12:04:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.04.2025 - 06:13 |