![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukam i szukam po necie jak poprostu zrobić zrzut(eksport) oraz wczytanie(import) bazy danych za pomocą monitora MySQL czyli z poziomu wiersza poleceń; natchnąłem się na różne propozycje, ale żadna z nich nie działa! Czy ktoś może mi podać przykadaowe polecenia do eksportu bazy danych (do pliku *.sql) i importu ?
Ten post edytował Jozjasz 19.02.2010, 04:17:51 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
export to mysqldump, import mysqlimport.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten artykuł to ściema. Nie ma tam najważnieszych rzeczy, a sama treść jest niejasna. Ogólne przedstawienie formy zapytania o export jest mylące, gdzie tam wogóle jest miejsce na ścieżkę do miejsca gdzie export ma być dokonany... Gdzie jest informacja istotna o tym, że wykonując export z wiersza poleceń trzeba znajdować się jedynie w katalogu gdzie jest program mysql (np: c:\xampp\mysql\bin)... Gdzie jest w końcu pokazane jak ma takie zapytanie wyglądać... Czy jest tam gdzieś to co być powinno, czyli to (przykładowe zapytanie):
"mysqldump -u root -p nazwa_exportowanej_bazy > c:\sciezka\gdzie\ma\byc\zapisana\plik.sql" Proste ? uff... |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
ściemą nazywasz manual twórców MySQL'a a z niego korzystasz? może popatrz na to tak: może to Ty nic nie wiesz i nawet dając Ci konkretne linki nie jesteś w stanie nic zrobić? a może warto już zmienić windowsa na linuxa i wszystko z linii poleceń pisać? takie teksty działają na mnie lekko jak płachta na byka.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.05.2025 - 04:24 |