![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat $zap = mysql_query("SELECT * FROM `torrent` WHERE `kategoria` = '".$x[1]."' ORDER BY `id` DESC LIMIT 10"); while ($odp = mysql_fetch_row($zap)) {echo $odp['tytul'].'<br/>'; witam mam problem w tym zapytaniu wyskakuje mi błąd nie wiem czemu:) dokładnie strona zwraca błąd w tej linii Cytat while ($odp = mysql_fetch_row($zap)) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaki dokładnie zwraca błąd? To, że zwraca w tej linii nie znaczy, że w niej właśnie jest błąd.
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 12 Dołączył: 1.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Fatal error: Call to undefined function mysql_fetch_row() in i tutaj sciezka pliku
Ten post edytował demek1987 20.04.2010, 17:26:37 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co Ty za bzdury wypisujesz lessi?! $x1 a $x[1] to dwie różne zmienne! Może być i tak i tak, ale skoro masz tablicę $x to tak musi zostać jak masz.
Ten błąd oznacza, że php nie zna takiej funkcji. Albo masz literówke w jej nazwie albo masz php < 4. Ten post edytował sadistic_son 20.04.2010, 17:28:21 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
powinno być
to nie jest echo po spisaniu tak wyskakuje ten błąd Cytat Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING w lini tejCytat {echo $odp['tytul'].'<br/>'; najlepsze jest to ze skrypt działał poprawnie:) dwa dni temu przestał działać i wyskakuje ten błąd:) Ten post edytował demek1987 20.04.2010, 17:30:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 12 Dołączył: 1.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co Ty za bzdury wypisujesz lessi?! $x1 a $x[1] to dwie różne zmienne! Może być i tak i tak, ale skoro masz tablicę $x to tak musi zostać jak masz. Ten błąd oznacza, że php nie zna takiej funkcji. Albo masz literówke w jej nazwie albo masz php < 4. sorry ale nie zauważyłem że to jest tablica. Ale rzeczywiście obie wersje są dobre tylko moja z
jest chyba szybsza(niewiele). Ten post edytował lessi 20.04.2010, 17:34:06 |
|
|
![]()
|
|
jest chyba szybsza(niewiele). Jaka szybsza?! Ty zmianiłeś po prostu nazwę zmiennej. To tak jakby kolega pytal sie o zmienna $bbb a Ty mu kazesz dzialac na $bad. A to co podałeś za drugim razem nie różni się niczym od tego co bylo od poczatku.demek1987 zamiast echo $odp['tytul'] użyj echo $odp[X] za X podstawiając numer kolumny z bazy, pamiętając, że pierwszy element ma numer 0. Ten post edytował sadistic_son 20.04.2010, 17:55:10 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
|
|
![]()
|
|
teraz wyskakuje taki błąd:)
Cytat mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in
|
|
|
![]()
|
|
No to się zdecyduj czy masz tam mysql_fetch_row czy mysql_fetch_array.
-------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
|
|
![]()
|
|
sorki źle przepisałem:D
Cytat mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in teraz skopiowałem ![]() |
|
|
![]()
|
|
To oznacza ze zapytanie do bazy zwraca zle wyniki albo nie zwraca ich w ogole. Sprawdz je czy dzialasz na poprawnej bazie danych, tabeli, kolumnach, polach i czy masz ustawione poprawnie typy danych w tabeli.
Ten post edytował sadistic_son 20.04.2010, 19:51:40 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
|
|
![]()
|
|
To oznacza ze zapytanie do bazy zwraca zle wyniki albo nie zwraca ich w ogole. Sprawdz je czy dzialasz na poprawnej bazie danych, tabeli, kolumnach, polach i czy masz ustawione poprawnie typy danych w tabeli. ok sprawdze to to jak to jest możliwe żeby się to zepsuło skoro 2-3 dni temu działało?? gdzie można szukac przyczyny?? po stronie hostingu?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ten post edytował Wicepsik 20.04.2010, 20:07:44 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Cytat nic nie dało ten sam błąd ;/ BO TO zwróci błąd z MySQLa a nie naprawi skryptu! Masz tego użyć żeby wiedzieć co jest nie tak! Jeny ludzie patrzcie chociaż co i po co przeklejacie z forum do własnych skryptów!
Ten post edytował sadistic_son 20.04.2010, 20:29:30 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
|
|
![]()
|
|
Cytat Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in ścieżka pliku on line 125 MySQL server has gone awayMySQL server has gone away jakto serwer mysql odszedł ![]() jest ktoś w stanie pomoc?? Ten post edytował demek1987 21.04.2010, 13:50:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:32 |