![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2008 Skąd: Grudziądz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Omyłkowo zabrałem wszystkie uprawnienia dla root@localhost w PHPMYADMINie ( po prostu w uprawnieniach kliknąłem odznacz wszystkie
![]() Wiecie, jak przywrócić uprawnienia root'a do początkowego stanu? Reinstalka XAMPP-a raczej odpada, bo dość ważne rzeczy mam w tej bazie... Pozdrawiam
Powód edycji: [erix] zmieniłem tag
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A możesz odpalić powłokę mysql na domyślnym koncie? Jeśli tak, to spróboj nadać w ten sposób rootowi uprawnienia via GRANT.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 5 Dołączył: 8.07.2004 Skąd: gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj taj jak przy zapomnianym haśle roota odpalić mysql --skip-grant-tables (albo jakoś tak) i po zalogowaniu się
Kod FLUSH PRIVILEGES; GRANT ALL PRIVLEGES ON *.* TO 'root'@'localhost'; FLUSH PRIVILEGES; potem ubij proces mysql'a i odpal go normalnie i sprawdź czy Ci wszystko działa. -------------------- Sygnaturkę ukradli
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.04.2025 - 05:55 |