![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z wpisaniem do tabeli zmiennej typu int z autonumerowaniem poniższy kod mówi wszytsko:
Tabela
Insert:
Serwer SQL wywala błąd:
Dodam ze serwer MySQL jest w wersji 5.1. Błąd mówi wszystko, zakres zmiennej jest dobry, ale błąd wywala. Dlaczego? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Błąd mówi wszystko Widac nie tobie... ID to liczba a ty mu podajesz ''. Od kiedy pusty tekst to liczba? Jak nie chcesz przekazac liczby to ma byc NULL
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 24 Dołączył: 21.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolego wlasnie sprawdzilem twoja baze u siebie bo nie zobaczylem zadnego problemu, dodalem sobie ja w phpmyadmin i wszystko ok, dodalem rowniez zawartosc i tez jest wszystko ok, nie wiem dlaczego ty widzisz blad, moze dodaj sobie zawartosc w phpmyadmin i porownaj z twoim zapytaniem,
EDIT: nospor jak mozesz to sprawdz sobie to u siebie i wsyzstko smiga jak powinno, wersja mysql 5.1.41 Ten post edytował minolone 24.02.2010, 13:17:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat nospor jak mozesz to sprawdz sobie to u siebie i wsyzstko smiga jak powinno, wersja mysql 5.1.41 Komunikat bledu jest przeciez oczywisty... to ze tobie dziala to moze byc spowodowane inna konfiguracją, ktora to pozwala na takie rzeczy, jak wstawianie pustego tekstu jako liczbe ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 27.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem, że id to liczba ale dałem autoincrement więc myślałem, że sam sobie wstawi pomiędzy '' odpowiednią cyfrę. Czyli pominąć to wogóle o tak:
? mortus nie mogę zrobić jak ty piszesz bo będe miał duplikaty klucza ![]() Ten post edytował sir_kyllan 24.02.2010, 14:45:43 |
|
|
![]()
|
|
nie, wyraźnie napisalem NULL
Jak chcesz pominac to musisz sprecyzowac jakich kolumn bedziesz uzywal a ty tego nie robisz. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
acha, miałem podbita gamme więc nie załapałem ze to null, a nie zero
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
dobra działa nie doczytałem w konsoli: Records: 3 Duplicates: 0 Warnnigs: 0
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Spoko, luz, ja zawsze używałem 0. Pozdrawiam
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:57 |