![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Potrzebuje dodać warunek IF w części SELECT zapytania
Prosze o pomoc w ułożeniu takiego warunku. Czy robiąc taki warunek zaoszczędze mocy serwera w porównaniu do każdorazowego pobierania pole3, pole4, pole5, pole6 ? Baza zawiera 20 000 wpisów. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie przypadkiem:
![]() ew. IN lub BETWEEN zależy od przypadku, który słabo opisałeś. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie przypadkiem:
![]() ew. IN lub BETWEEN zależy od przypadku, który słabo opisałeś. Nie chodzi tutaj, żxeby wyświwtlać wartości od do.. pole1, 2 3 4 itd to są komórki w bazie, tak je tutaj nazwałem.. Chodzi o to, że potrzebuje wybrać tylko 10 pól z bazy danych, pozostałe 10 nie.. ale dla przypadku gdy promocja =1 chciałem wybrać jescze 4 inne.. chodzi o to, czy warto robić taki warunek, czy lepiej za kazdym razem pobierać wszystkie pola razem z tymi 4 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz to rozwiązać tak
Tyle, że nie rozumiem dlaczego zawsze nie pobierać wszystkich pól... -------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:16 |