![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 12 Dołączył: 30.11.2011 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Mam pytanie jak zabrać się za zrobienie takiego select'a aby wyciągał informacje z bazy danych, np. mam w bazie tabele z 4 kolumnami, odpowiednio Id, Marka, Model, Informacje. Chciałbym aby w pierwszym select wybierano marke, drugi select byl zalezy od pierwszego i wcyiągał model według marki. Proszę o pomoc (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie lepiej po prostu SELECT z ORDER BY `marka`?
Będziesz miał to posortowane zgodnie z markami. Co do pytania Google: Kod mysql multiselect Kod mysql select in select
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 12 Dołączył: 30.11.2011 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wolałbym pobierać informacje z bazy danych ponieważ jak już użytkownik wybierze marke i model który go interesuje to po kliknięciu w input ma mu się pokazać informacje o tym modelu które tez będą pobierane z bazy. Wydaje mi się, że tak jest najlepiej.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HTML SELECT [MARKA] -> JS:change() -> ajax ("SELECT [...] WHERE `marka` = [WYBRANA MARKA]
HTML SELECT [MODEL] -> JS:change() -> ajax ("SELECT [...] WHERE `marka` = [WYBRANA MARKA] AND `model` = [WYBRANA MODEL] A tutaj bardziej konkretnie z tutkiem: http://remysharp.com/2007/01/20/auto-popul...ng-jquery-ajax/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 12:45 |