![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
w jaki sposób mogę ustawić w bazie danych "przywileje" użytkownika tak by mógł on ingerować tylko na bazy danych stworzone przez siebie i jednocześnie NIE widział baz zakładanych przez innych użytkowników ani nie mógł w nie ingerować? Z góry dzięki za odpowiedź :-) |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ściągnij MySQL Administrator i zarządzaj serwerem dowoli graficznie. Jest na tyle intuicyjny, że sobie poradzisz
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A bez ściągania tego?
Chodzi mi o to, że wiem jak stworzyć użytkownika, który nie będzie miał dostępu do stworzonych już baz danych, ale mimo wszystko widzi je na liście ;-/ Mowa o phpMyAdmin Ten post edytował Skie 8.10.2009, 20:31:54 |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a z czego korzystasz? poza tym to normalne że user widzi jakie bazy są w bazie danych. dopiero na etapie łączenia są sprawdzane uprawnienia do danej bazy. Tak to działa w MySQL Postgre SQL Server - w czym problem?
Jak nie chcesz, żeby widział popraw oprogramowanie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Ja mam podobny problem. Mam serwer na fedorze, jest php5, apache itd. i oczywiście jest phpmyadmin. Jako admin mam do pma dostęp jednak chce stworzyć kilka kont dla innych osób. Osoby te mają mieć dostęp tylko do własnej bazy. jmail napisał: a z czego korzystasz? poza tym to normalne że user widzi jakie bazy są w bazie danych. dopiero na etapie łączenia są sprawdzane uprawnienia do danej bazy. Tak to działa w MySQL Postgre SQL Server - w czym problem? Jak nie chcesz, żeby widział popraw oprogramowanie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ale właśnie chodzi o to że jak założyłem konto i dałem dostęp tylko do własnej bazy to ów user ma dostęp do innych baz-co więcej może je edytować. Inni userzy mogą widzieć inne bazy, ale najlepiej jakby nie mogli ich edytować. Proszę o pomoc. Ten post edytował webmaniak 20.04.2010, 19:21:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:08 |