![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 1 Dołączył: 30.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy można w jakiś sposób zastosować Timestampa jako foregin key w tabeli relacyjnej? Próbowałem w mysql ale wywala błąd różnica typów. Próbowałem już wszystkie typy. Jest nałożony index na timestampa.
Ten post edytował matysek83 1.09.2015, 19:11:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Mógłbyś opisać co próbujesz osiągnąć? Dosyć dziwne połączenie chcesz uzyskać.
2. Jakich typów są obie kolumny? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 1 Dołączył: 30.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem uzyskać datę wypożyczenia książki i datę oddania książki. W pierwszej tabeli byłby timestamp, a w drugiej timestamp i timestamp foreign key z pierwszej tabeli. Pierwsza kolumna to timestamp druga to date, ale w drugiej próbowałem wszystkie typy czasu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Chyba cos przekombinowales.... foreign key nie uzywa sie do takich celow. Poprostu zapisuj sobie te daty i juz, foreign key do niczego ci tu nie potrzebny
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:54 |