![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 22 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Problem banalny, lecz jakoś dzisiaj nie mam głowy aby go rozwiązać. Otóż mam tabele w której data jest zapisana w formacie H:i d-m-Y i chciałbym aby były sortowane od najnowszego rekordu do najstarszego. Znalazłem, że trzeba coś kombinować z funkcją DATE_FORMAT, ale jakoś mi to nie wychodzi. (DATE_FORMAT(data, '%H:%i %d-%m-%Y')). Dziękuje za pomoc, Pozdrawiam ; ) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 31 Dołączył: 14.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Jeżeli pomogłem kliknij "Pomógł" :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jakiego typu jest to pole w bazie? Zainteresuj się CONVERT i CAST
-------------------- Despite the tons of examples and docs, mod_rewrite is voodoo. Damned cool voodoo, but still voodoo. --Brian Moore
I never go looking for a sucker. I look for a Champion and make a sucker of of him. --Amarillo Slim Home-made : js-gui-classes | Accordion | Tabs | Carousel / php-sms-classes | Obsługa bramki SMS MultiInfo | Obsługa bramki SMS Mobiltek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 14 Dołączył: 14.07.2011 Skąd: Gliwice / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy pola, które chcesz sortować mają jakieś ID? Kiedyś miałem podobny problem i zrobiłem po prostu tak:
Nie zadziała Ci w ten sposób? Jeśli cały czas dodajesz do tej tabeli rekordy, to ID będzie wzrastać, więc im 'świeższy' rekord, tym większe będzie miał ID ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 22 Dołączył: 16.09.2010 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety ale to nie działa. Na razie typ pola to text, lecz w każdej chwili mogę to zmienić. Convert, przyznam się szczerze nie mogę zrozumieć. jg44: Powiem szczerze, że właśnie takiego sposobu używałem, ale doszła kontrola moderatora i wszystko zaczynało się sypać, bo jak moderator aktywuje szybciej 47 niż 49 to 49 będzie wyżej. Dlatego potrzebna jest mi ta data "Aktywacji". Ten post edytował Monter08 25.11.2011, 13:26:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.05.2025 - 04:04 |