![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukuje skryptu, lub poradnika, jak zrbić prostą stronę, gdzie każdy użytkownik, by miał swoje dane. W tej stronie by mógł zmieniać hasło. Chciałbym, żeby np, jego profil był po adresem: strona.pl/?t=profil=nick
To jest przykład, nie wiem jak to sie robi, proszę o pomoc. Dodam, że logowanie + rejestracja zrobiona. Jeżeli dostanę, kod, na pewno sam dostojue do swojej bazy danych. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakie ma być przeznaczenie tej strony? Blog, portal czy coś jeszcze innego? Nie możesz skorzystać z gotowych cmsów np. Joomla lub Wordpress? Tam jest taka funkcjonalność.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dokłądnie, to robię sklep dla serwera, ale chcę aby, można było, zmieniać sobie hasło, w przyszłości, chce to rozbudować, do czegoś poważniejszego.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli planujesz wdrożyć coś poważniejszego to polecam Ci wybór np. Magento/os-commerce/Zen Cart/iStore
//edit ewentualnie Presta shop. Jest tego trochę Ten post edytował darko 23.03.2011, 12:56:56 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
tak, ale ja chciałbym sam kod profil.php + wyszukiwarka użytkowników ewentualnie, nie chcę gotowych projektów.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeju, jedno z najłatwiejszych rzeczy -
1. tworzysz plik profil.php 2. w ty pliku sprawdzasz $_GET 3. wysyłasz zapytanie do serwa o takiego usera 4. zwraca ci serw dane (5.) Reagujesz na problemy Oczywiście 5 też obowiązkowe, ale na początku nie musi być do nauki. |
|
|
![]()
|
|
łatwiej powiedzieć, trudniej zrobić, jak zaczynałęś, też pewnie nie wiedziałeś co i jak, to ze GET to to ja wiem, ale zrozum, że nie wiem jak napisać ten kod
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 92 Dołączył: 6.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat: linkiKursy dla poczatkujacych
Radzę przejrzeć ![]() A tak w ogóle, większość apliakcji robimy bardzo podobnie z bazą. |
|
|
![]()
|
|
omg, forum jest aby w temacie pomagać, a nie google google i google, ludzie, ja do aws pisze, a nie mma szperać kursach, zanim ja do tego dojdę, minie miesiąc, proszę was tylko o przykładowy kod
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Po pierwsze: nie "omg" tylko proszę o spokój. Po drugie: forum nie wyklucza korzystania z google/kursów/książek tylko ma pomagać w zrozumieniu zagadnień, które użytkownik już poznał. Ewentualnie pomóc sprecyzować zakres poszukiwań, jeżeli mamy problem ze sformułowaniem haseł kierowanych do google.
Czego nie rozumiesz w punktach, jakie podał Ci mat-bi? Bo to są podstawy podstaw. |
|
|
![]()
|
|
wiem co mati chce mi przetłumaczyć, ale nie potrafię stworzyć kodu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
gotowca nikt Ci tu nie da skoro Ci nie chce sie uczyć
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
no dobra:
wynalazłem takie coś, ale pisze mi, że taki użytkownik nie istnieje, nie wiem w czym ma błąd, |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
A masz usera o takim loginie w bazie?
|
|
|
![]()
|
|
no to mój login, wiec powinien byc, i w dodatku wystepuje mi błąd:
Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in /home/ossto/public_html/profil.php on line 8 Nie ma takiego usera |
|
|
![]()
|
|
Mam pytanie, czemu sprawdzasz login, a podajesz wartość id? Toż to sensu nie ma (no chyba, że pod id kryje się nick, co jest mało prawdopodobne)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
kod ogolnie wyglada ok, masz w adresie ?id=TWOJ_LOGIN ?
po drugie powinno byc $user['login'] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
teraz dobrze ![]() wyskakuje ten sam błąd w lini 7 |
|
|
![]()
|
|
po include masz dwa średniki
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dobra wkońcu jakis przełom, pokazuje mi login po id, ale teraz następne pytanie, jak zrobić, aby dany użytkownik, który ma swoje id, może edytować swój profil, a nie może inne id edytować. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:52 |