![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cześć,
ponieważ temat postu pasuje do mojego pytania, postanowiłam się podłączyć. Mam problem z polami checkbox i stworzeniem zapytania bazującego na nich. Mam klientów w liście select, po wyborze klienta wyświetlają mi się jego samochody w postaci chceckbox'ów:
Po tym użytkownik wybiera jeden lub więcej samochodów które mają zostać usunięte. No i tutaj sobie nie radzę, jak wyciągnąć wszystkie IdSamochodu (z pola checkbox name="samochod[]"), w taki sposób aby potem wykorzystać je w zapytaniu mniej więcej tak:
Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok, implode się przydaje bo faktycznie dostałam na wyjściu wszystkie id zaznaczonych samochodów.
Jednak zapytanie się wysypuje nie mogę wstawić $ids Po wstawieniu zmiennej (tutaj przykład na select $ids= 5,6 - gdzie każda cyfra to osobne ID) odwołuje się tylko do pierwszego: to zapytanie zwróci wynik odpowiadający id = 5, jak zrobić żeby brał pod uwagę wszystkie id? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 131 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Analogicznie jak przy kasowaniu.
Ten post edytował rocktech.pl 8.02.2010, 17:47:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:32 |