![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam takie pytanie, jak pobrać lokalizacje uploadowanego pliku na serwer? Chodzi mi o to, że przy uploadowaniu chciałbym zapisywac jego lokalizacje i pozniej ją uzyc do wyswietlenia na stronie zdjec. Czy w bazie danych mozna przechowywac obrazy? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz przechować adres do obrazka.. samego obrazka tam nie włożysz.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 14 Dołączył: 12.01.2006 Skąd: Gotham City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da się zapisać plik w bazie lecz Inn nie rób tego zapisz tylko ścieżkę ( typ mime, wielkość nazwę ) gdzie przegrałeś plik. Nie ma sensu wgrywać obrazków do bazy ze względy na bardzo niską efektywność tego rozwiązania w porównaniu z trzymaniem pliku na dysku, chyba że masz ku temu jakieś powody.
to jest tylko prosty przykład Ten post edytował emp 25.01.2010, 03:12:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz przechować adres do obrazka.. samego obrazka tam nie włożysz. Poczytaj więcej, bo głupoty piszesz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Czy w bazie danych mozna przechowywac obrazy? Pewnie. Poczytaj tutaj, świetny art o tym. Rób jak uważasz, ale ja jednak poleciłbym pliki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki, wlasnie pytalem o Wasza opinie bo nie mam w tej kwestii doswiadczenia jeszcze, czyli zrobie tak jak zamierzalem, zapisze plik na dysku a w bazie sam adres (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj więcej, bo głupoty piszesz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ja wiem że się da.. poszedłem jednak skrótem myślowym niefortunnie tworząc zdanie.. no nic.. po prostu uważam za bezsensowne upload plików do bazy, chociażby przez ograniczenia na wielkości baz danych i poszczególnych providerów. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja wiem że się da.. poszedłem jednak skrótem myślowym niefortunnie tworząc zdanie.. no nic.. po prostu uważam za bezsensowne upload plików do bazy, chociażby przez ograniczenia na wielkości baz danych i poszczególnych providerów. Zwracam honor. Ale po prostu Twój skrót myślowy był...faktycznie, niefortunny (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Żeby nie było, też odradzam zapis plikow w bazie, tak naprawdę, niczemu to nie służy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 05:18 |