![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. stworzyłem skrypt zadań, jednak jeśli wykonamy zadanie pierwsze, to złoto nam doda, jednak zawartość kolumny "zadanie" i "wykonanezadania" ustawi na 0, chociaż jest napisane by podało co innego. Przez co gracz może brać dane zadanie bez końca i zgarniać nagrodę. Po wzięciu zadania normalnie wysyła do kolumny "zadanie" informacje o wziętym zadaniu. oto kod:
Ten post edytował Th0e 17.10.2012, 17:05:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podaj strukturę tabeli, wydaje mi się że albo masz kolumny typu int a nie varchar
albo problemem jest to że znak plus w mysql nie łączy stringów, służy do tego funkcja CONCAT dodatkowo kod nie wygląda na zabezpieczony przed SQL INJECTION |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stosujesz konstrukcję:
I tu masz problem. Rozbij sobie to na:
I jak Ci query nie zadziała, to możesz sobie je wyrzucić np. do przeglądarki. Celowo piszę "jak nie zadziała", bo wiem że nie działa. Mało tego: wiem, że w konstrukcji zapytania jest problem - aż się dziwię, że php nie pluje conajmniej warningami (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
--Th0e-- |
![]()
|
Goście ![]() |
zrobilem juz ze dziala:
jednak chcialbym zrobic by w kolumnie wykonanezadania wyszukiwalo czy nie ma tam informacji "zc01", jak na razie dziala bo jest jedno zadanie. ale jak zrobie wiecej to kolumnapewnie bedzie wygladac tak: zc01zc02 - a wtedy bedzie mozna powtorzyc zadanie bo zawartosc juz nie bedzie zc01... probowalem to zrobic z tym: http://kursphp.com/szukanie_podciagu.php ale po zastosowaniu tego po wykonaniu zadania wysyla mi do kolumny wykonanezadania tylko "0". czy da sie to jakos zrobic z explode? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli jak mam napisać takie coś? :
viking na samej górze strony mam: i próbowałem robić to z IN ARRAY, ale po każdym kliknięciu na przycisk by wziąć misje pokazuje mi Gratulacje... (że wykonałem) mimo że w tabeli wykonanezadania mam już informacje o wykonanym zadaniu. oto mój aktualny kod:
Ten post edytował Th0e 18.10.2012, 17:41:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wchodzisz na google.pl wpisujesz w pole tekstowe "mysql concat", klikasz wyszukaj, wchodzisz na pierwszy link, wciskasz ctrl + f, wpisujesz concat, znajdujesz link CONCAT(), klikasz, czytasz dopóki nie trafisz na CONCAT_WS
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 15:58 |