![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 5 Dołączył: 13.09.2010 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Do tej pory umiałem pokazywać, ukrywać bloki poprzez instrukcję switch i przekazanie nazwy sekcji w adresie.
Wyglądało to mniej więcej tak dla sesji:
Dla sekcji :
Jak by to można było zoptymalizować ? Zmienna trafia przez adres i instrukcja wczytuje mi prawidłowy boks. A jak można postapić z kilkoma boksami ? Musi być pętla, chciałbym aby nie tworzyć 100 boksów, tylko jeden jako wzór, bo są takie same, spójdzcie na obrazek może będzie wiedzieć o co mi chodzi. ![]() Uploaded with ImageShack.us Od boksów na stronę byłyby parametry w bazie sterowane z panelu. I tak dalej jeśli jeden to pokaż jeśli zero to nie. Boksy mam w katalogu sekcje i includuje, chciałbym wypisać je pętlą, z warunkiem jeśli to ta sekcja to stwórz mi taki boks i podstaw dane do niego. Taki boks wygląda :
Ten kurs działa, jak ktoś chce może sobie pobrać ten kod, nie ma problemu sam zleciłem za 10 złotych. I długości tych boksów są 3 różnych rodzaji na środek, lewo, środek długi. For ma tworzyć boks tyle razy, ile w bazie jest rekordów z polem idboksa 1 powiedzmy. Czy to trudne i optymalne ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Kod <?php if($administrator == 1 and $sekcja == "klienci") { include ("sekcje/sekcja.klienci.php"); include ("sekcje/sekcja.grupy.php"); } if($administrator == 1 and $sekcja == "klienci_dodaj") { include ("sekcje/sekcja.klienci_dodaj.php"); } if($administrator == 1 and $sekcja == "grupy_dodaj") { include ("sekcje/sekcja.grupy_dodaj.php"); } if($administrator == 1 and $sekcja == "klienci_edytuj") { include ("sekcje/sekcja.klienci_edytuj.php"); } if($administrator == 1 and $sekcja == "grupy_edytuj") { include ("sekcje/sekcja.grupy_edytuj.php"); } if($administrator == 1 and $sekcja == "producent_dodaj") { include ("sekcje/sekcja.producent_dodaj.php"); } if($administrator == 1 and $sekcja == "producent_edytuj") { include ("sekcje/sekcja.producent_edytuj.php"); } ?> Kod <?php if($administrator == 1) { switch($sekcja) { case 'klienci_dodaj' include ("sekcje/sekcja.klienci_dodaj.php"); break; case 'klienci_inne' include ("sekcje/sekcja.klienci_inne.php"); break; default: include ('strona_glowna.php'); } } To tak na szybko, jeśli chodzi o ten drugi kod. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:43 |