![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2005 Skąd: z Tawerny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
szukałem informacji na ten temat, ale nic konkretnego nie znalazłem dlatego proszę was o pomoc. Chodzi o formularz <form></form> który zawiera między innymi <input type="radio" z którym to niestety mam problem. W formularzu są 4 opcje radio:
i nie wiem jakiego typu musi być kolumna w tabeli bazy MySQL, aby dane te prawidłowo zostały zapisane ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
TINYINT
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 18.11.2005 Skąd: z Tawerny Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I tu pojawia się problem bo tak właśnie mam i niestety nie zapisuje mi wybranej wartości (radio) do bazy mimo, iż wszystkie inne elementy są zapisywane.
Screen: (IMG:http://www.tawerna.biz/_gfx/wtw/ilosc_graczy.jpg) Może trzeba jeszcze coś ustawić w pozostałych pozycjach ? (i czy prawidłowo mam to zapisane w formularzu? - kod w poprzednim poście) |
|
|
![]()
|
|
rety.... no mysl troche chlopie.... pokaz kod w jaki zapisujesz cokolwiek do bazy. SKoro ci nie dziala to znaczy ze tam jest problem. Pokaz cały kod.
|
|
|
![]()
|
|
Po co pokazujesz nam plugin smartiego??
Ja się pytam o kod, w którym zapisujesz dane do bazy... to ci przecież nie dziala - zapisanie do bazy, no nie?
Powód edycji: [nospor]:
|
|
|
![]()
|
|
Przpraszam nospor, ale tak to jest jak za bardzo się tego nie rozumie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
To będzie to ?
|
|
|
![]()
|
|
Odnoszę nieodparte wrażenie, że dostałeś za zadanie poprawić kod, który widzisz od 5 minut, przy czym twoja wiedza odnośnie php jest na poziomie 0 lub bardzo do tego 0 zbliżonego. W takim wypadku ja już podziękuję. Może znajdzie się ktoś inny będący na siłach przechodzić przez to wszystko (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Ok, wyjaśnię Ci co i jak (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Mam skrypt napisany przez znajomego (którego obecnie nie ma w kraju). Jest to formularz w który zawiera zwykłe pola tekstowe, rozwijane listy wyboru oraz pole textarea. I chciałbym zmienić w nim jedno z pól tekstowych, które wygląda tak:
i w którym to wpisywało się cyfrę na cztery opcje typu radio czyli na coś takiego:
I tak zrobiłem ale niestety nie zapisuje mi tego do bazy... Da się to jakoś łatwo zmienić aby działało ? Ten post edytował neoTz^ 9.02.2012, 18:37:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:14 |