![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--kalis-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Mam kod :
__________________________________________ problem jest tego typu iż podczas logowania zmienna $_SESSION['login'] przyjmuję wartość zalogowany. Przy wyświetleniu stronki zleceniefunkcje.php?f=ag_dodaj echo wyświetla sesja : zalogowany; Po wypełnieniu formularza dane dodają się da bazy danych ale zmienna echo przyjmuje wartośc " sesja : p" i mi się wylogowuje stronka |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 31 Dołączył: 14.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a masz session_start();?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A masz wszędzie identyczny identyfikator sesji?
|
|
|
--kalis-- |
![]()
|
Goście ![]() |
session_start() - mam w pliku index.php który jest includowany.
Ogólnie zmienna sesja jest. Teraz zauważyłem iż zmienna $_SESSION['login'] przejmuje wartość zmiennej $login. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 11 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
session_start(); powinna być zawsze pierwsza:)
zaraz po znaczniku <?php |
|
|
--kalis-- |
![]()
|
Goście ![]() |
dałem początek :
<?php session_start(); ob_start(); include("index.php"); dalej zamienia mi zmienna $_SESSION['login'] na $login mimo iż nie ma takiego przypisania |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 31 Dołączył: 14.12.2010 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dla upewnienia, zmienne globalne masz off?pokaż index.php
|
|
|
--kalis-- |
![]()
|
Goście ![]() |
plik index.php:
plik header.php:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 11 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
i ten idex.php wszystko wyświetla? więc na poczatku daj wszedzie session_start:D
ja zawsze wszędzie daje i mi działa ci tez powinno:> kiedyś robiłem jak ty że dawałem jednym pliku session_start ale tez mi nie działało:D |
|
|
--kalis-- |
![]()
|
Goście ![]() |
dodałem wszędzie i dalej mi się wylogowuje.
sesje chodzą tylko ciągle mnie męczy dlaczego zmienna sesyjna $_SESSION['login'] przyjmuje wartość zmiennej $login skoro w tym kodzie nie ma czegoś takiego .... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:10 |