![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 128 Pomógł: 0 Dołączył: 8.08.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Pobieram z pliku *.csv dane i wrzucam je do mysql. Mam nastepujący problem. Opiszę to na przykładzie:
Mój plik csv, wygląda następująco: Zainstalowane aplikacje,2007 Microsoft Office suites Zainstalowane aplikacje,2003 Microsoft Office suites Zainstalowane aplikacje,Microsoft Windows Zainstalowane aplikacje,Microsoft Windows XP Mój skrypt wygląda tak:
W tym momencie $row[0] to "Zainstalowane aplikacje", natomiast $row[1] to np. "2007 Microsoft Office suites". Skrypt ten dodaje do bazy danych tylko pierwszy wpis, pomijając pozostałe. Jakiej pętli mogę użyć by dodawał je wszystkie? Jak to mogę zastosować? Proszę o pomoc... Ten post edytował ukaszq 1.03.2010, 14:13:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Możliwe, że masz na kolumnę ID w bazie ustawiony klucz PRIMARY lub UNIQUE. W takim wypadku baza na to nie pozwoli. Tam musi być zwykłe INDEX
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
a o funkcji fgetcsv nie słyszał?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:05 |