![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam chce zrobic cos takiego do mojego sklepiku . Zeby cos kupic za pkt w bazie trzeba miec wiecej albo tyle samo niz cena a punktow nie moze byc mniej niz zero. Prosze o pomoc
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
no to musisz cene dodać to tego co odjąłeś i później sprawdzić czy jest dzielenie przez zero, jak jest to znaczy że nie masz w bazie odpoiednich punktów i musisz je znów odjąć...
konkrety kolego, podaj z czym masz konkretnie problem... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 14 Dołączył: 2.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewne chodzi ci o coś w tym stylu:
sklep - nazwa tabeli w której masz odjąc punkty użytkownikowi punkty - kolumna w tabeli sklep cena - ilość punktów za przedmiot (prawdopodobnie zastąpisz to zmienną z PHP Oczywiście by to zadziałało musisz to zmodyfikować pod swój skrypt. A gdy sprawdzisz ile wierszy się zmieniło to dowiesz się czy zakup się został dokonany. Nie zapominaj również w warunku dodac, któremu użytkownikowi ma się zmienić dana ilość punktów. Tyle jestem w stanie pomóc gdy nie jest podany żaden kawałek kodu Ten post edytował radziopoke 25.06.2012, 10:06:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokladnie chodzilo mi o cala funkcje sprzedazy. Czy mozesz mi pomoc? tabela : user:login pass mc pkt
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:40 |