![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
zrobilem prosty licznik wyswietlen strony uzywajac bazy danych i php, czyli przy kazdym odswierzeniu strony wlacza sie funkcja update set views = views +1. Chcialbym teraz wyeliminowac powierzchowne wyswietlenia blokada na np. 20 sekund, tak aby nie nabijac wyswietlen zwyklym odswierzeniem, tylko kiedy strona jest ogladana dluzej. Jak sie za to zabrac? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 3 Dołączył: 26.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
funkcja sleep może być przydatna w tym wypadku. Jeżeli masz wczytywanie strony $_Getem czy innymi metodami to śledzisz zmienne. W zmiennej sesyjnej tworzysz zmienną, gdzie zapisujesz nazwę obecną stronę po każdym wczytaniu nowej strony. Np wchodzisz tam na stronę usługi i w obecnej przy przed stopką jest przypisywana zmiennej sesyjnej obecnej stronie np wartość usługi Na każdej innej stronie dajesz np na początku zmienną sesyjną o nazwie old i jeżeli old jest !== obecna wtedy po sleepie nie przyznaje hita, Bym musiał ci na kartce to rozpisać żebyś zakumał o co kaman.
Ten post edytował worek 30.05.2011, 13:33:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm sleepem to raczej zamroze skrypt na okreslona ilosc czasu. myslalem cos aby sesjami dzialac. . ale jestem otwarty na kazde rozwiazanie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 3 Dołączył: 26.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to proponuję funkcje strtotime lub microtime do mierzenia czasu i dwie zmienne sesyjne tylko nie wiem jak to zrealizować, możesz jeszcze pokombinować z buforem wyjściowym i headerami
|
|
|
![]()
|
|
dzieki juz wykombinowalem. zainspirowales mnie tymi dwoma sesjami stara + aktualna w stopie. przypisalem do kazdej jeszcze czas zaladowania i porownuje go ifem
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:37 |