![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 24.06.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam w bazie 2 jezyki
i wybieram sobie np : ?lang=pl czy ?lang=en wyswietli mi sie zawartosc bazy dla tych wynikow , ale jesli nie mam w bazie np lang=DE to nie wyswietli nic nie da mi wynik 0 :/ jak to poprawic ?. Z gory Dziekuje za odpowiedzi. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 16 Dołączył: 13.05.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak z ciekawości...
czemu służy ta linijka? ;] Kod if (count($sql) == 1) { Za pomocą count() zliczaj ilość wierszy otrzymanych w wyniku zapytania. Jeśli jest inna liczba od 0 - jest wynik, jeśli 0 - pustka
Nie wiem jak mozna zliczać zapytanie SQL, tak jak Ty to robisz (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Kod if (count($sql) == 1) {
Ten post edytował Larges 9.10.2009, 09:36:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 24.06.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm , czegos tu nie lapie :/
co to zmienia jesli wpisu w bazie np DE nie bedzie , a jesli sa EN i PL wynik bedzie 1 tak jak sobie wybieramy np ?lang=pl , a jak sobie wpiszesz ?lang=de ktorego wpisu nie ma wcale w bazie to nie zwraca 0 ?. Ja chce sprawdzic czy istnieje DE w bazie a nie czy kolumna lang jest pusta. Ten post edytował noc_nik 9.10.2009, 14:18:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 3 Dołączył: 15.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież w zapytaniu jest WHERE lang = jakiś_tam_język, więc jeśli wybierzesz DE i zaczniesz liczyć rekordy to wyjdzie 0 bo w bazie nie masz rekordu z langiem DE
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 02:46 |