![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 1 Dołączył: 30.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, pytałem się wujka google czy mnie przypadkiem nie uświadomi w tej kwestii, niestety. Zdaję sobie sprawę, że rozwiązanie jest pewnie banalne, bo występuje wszędzie, ale po prostu nie mogę (IMG:style_emoticons/default/blinksmiley.gif)
Otóż tworzę system newsów, już właściwie wszystko zrobione. Ostatnim problemem jaki mi pozostał to podłączanie poszczególnych rekordów bazy do pojedynczych linków. Tabela bazy ma pola: tytuł, treśc, autora jako obcy klucz, nr kategorii jako obcy klucz do drugiej tabeli. Chodzi mi o to, żeby własnie mając pojedynczy rekord, wyświetlało mi na stronie tytuł (będący jednocześnie linkiem do całości artykułu) a i żeby wpisując sam link do przeglądarki, też trafic na konkretny artykuł. Pozdrawiam Ten post edytował qt0 6.06.2010, 14:35:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 580 Pomógł: 85 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Skrzyszów :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz przeksztalcac tytul na adres i zapisywać do bazy, potem szukasz po tym adresie
Ten post edytował zend 6.06.2010, 15:18:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 1 Dołączył: 30.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze jedno, jak wygenerowac taką stronę. Wszystko już ładnie działa, dzięki za podanie rozwiązania z linkami. Natomiast jeśli chodzi już o wejście pod dany link. Czy jest jakiś sposób, żeby generowac taką stronę przy kliknięciu na link? Czy może zrobic jakiś skrypt, który automatycznie po dodaniu artykułu do bazy danych tworzył by fizycznie taką stronę, w której byłoby zapytanie do tekstu z bazy?
Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za pomoc [edit] Doszedłem już jak to zrobic. Tak jak kolega zend poradził zrobiłem linki. Następnie miałem problem, bo nie wiedziałem czy tworzyc fizyczne strony, czy generowac z tego co mam w bazie danych. Okazało się to banalne, a ponieważ przynajmniej ja nie mogłem tego znaleźc to wklejam, jakby ktoś miał podobny problem
temat do zamknięcia pozdrawiam Ten post edytował qt0 7.06.2010, 00:23:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 08:59 |