![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2010 Skąd: Qtno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie!
Jako że jestem uczącym się programistą chciałbym poprosić o pomoc w mojej sprawie. Próbuje przerobię skrypt ogłoszeń openautoclassifieds na swoje potrzeby tzn zebym tylko ja mógł dodawać ogłoszenia. Sprawa wygląda w ten sposób: mam formularz z danymi samochodu po którego wypełnieniu i naciśnięciu wyślij do bazy danych dodaje się pusty wiersz rekordów. i nie mam pojęcia dlaczego. Oryginalny skrypt działa na zmiennych globalnych i na localhoscie śmiga aż miło, ale na serwerze jest ta opcja wyłaczona. Proszę o pomoc bo próbuje już 2 dzień wstawiać $_GET i $_POST ale nic z tego... Fragment kodu(jeśli będzie potrzeba to prześle formularz):
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wypluj sobie zapytanie echo $query; i wklej jego treść np. do PMA lub mysql query browser i zobacz czy i jaki błąd wyskoczy, albo powinieneś się zorientować już po treści zapytania, sprawdź czy wszystkie wartości są prawidłowe, a jak to nie pomoże to pokaż jeszcze formularz i strukturę tabeli.
Ten post edytował darko 28.01.2010, 16:33:01 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2010 Skąd: Qtno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wierze ale jest dobrze
![]() dodałem sobie kilka razy echo zeby zobaczyć do którego miejsca sie wykonuje i teraz działa ![]() echa usunałem i śmiga ![]() ale... mam kolejne problemy... chodzi o wyswietlanie ogłoszeń i ich edycje... Na stronie głownej wszystkie ogłoszenia sa wyświetlone po kolei tak jak powinny być. ale już przy próbie wyświetlenia poszczególnych ogłoszeń wyskakują: 1. Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in ... on line 27
oraz 2. Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in ... on line 134 i wyświetla sie tylko "There is currently one listing in this category" pomiędzy nimi i tyle... Podobnie jest z edycja i usuwaniem ale do tego dojdziemy.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
linia 6.
$result = mysql_query("$querystring;",$link); zamień na $result = mysql_query($querystring); -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
niestety dalej to samo...
|
|
|
![]()
|
|
To analogicznie zobacz co jest w treści zapytania: echo $querystring;
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Czy wartość price 1E015 jest poprawna ?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
zmieniłem i teraz mam:
ale nadal jest tak jak było... darko czy jakbym Ci przesłał cały kod to byś mi go poprawił? ? Jestem zawalony robotą, poza tym nie ma nic charytatywnie ![]() Spróbuj doprowadzić zapytanie do takiej postaci:
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:46 |