![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napotkałem drobny problem przy pisaniu podstrony nadającej użytkownikom ograniczony czas dostępu.
Po pierwsze kiedy chce zapisać time() + 14*24*60*60 w bazie danych, funkcja time() zwraca mi cały czas datę Epoch, zamiast aktualnej daty. Po drugie chciałbym wyświetlić aktualnie obliczony czas, ale nie mogę umieścić w date() stringa odwołującego się do wartości time() w DB. Czytałem już wątek na forum o tworzeniu Premium, ale niestety gubię się, czytając nawet manual. Proszę o pomoc.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 183 Pomógł: 24 Dołączył: 4.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zdecyduje się na jakiś format czasu, np na timestamp i tego używaj. Aktualny czas w PHP time(), a w db UNIX_TIMESTAMP(NOW())
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już rozwiązałem problem:
Określenie stringu:
następnie kod poprawiony do stanu (kod poniżej) sprawdzającego czy ktoś ma jeszcze aktywne premium. I działanie zgodnie z instrukcjami:
Ten post edytował Rahael 8.12.2010, 13:27:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 04:06 |