![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam problem a mianowicie jak zapisac aktualna date wyslania formularza zapisac ja do bazy mysql i następnie odczytac
i czy funkcja mail() ma jakies ograniczenia dotyczace wysylania Mam tak i nic się nie dzieje Mam tak to wszystko śmiga na yoyo pisało że jakiś limit na unl nic się nie wyświetla niby wysyła ale nic na e-mail nie ma Proszę o w miare szybką odpowiedz p.s standardowo znacie jakas galerie w php wewnetrzna abym mogl zastosowac ja do wlasnego wygladu strony i automatyczne tworzenie miniaturek aby miała |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 15 Dołączył: 17.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapisujesz date do bazy w postaci znacznika czasu :
time(); - to jest ilosc sekund jaka uplynela od 01.01.1970 r. Mozesz to przeksztalcac dowolnie na date i czas :
Jest bardzo duzo rozkazow dotyczacych znacznika czasu. Poczytaj sobie bo na forum na pewno jest o tym duzo. Jesli nie zakladasz uzycia daty z przed 1.1.1970 roku to latwiej i lepiej jest stosowac wlasnie taki zapis daty. Np zeby policzyc jaka bedzie data dokladnie za 24 godziny to wystarczy dodac do znacznika 86400 i juz masz wynik. mktime pozwoli Ci natomiast liczyc znacznik na podtsawie dowolnej daty i czasu : przy czym jesli podasz nieprawidlowe dane np za duzo bedzie w dniach miesiaca to parser php sam poprawi date na nastepny dzien. W ten sposob nie trzea sie np martwic o liczbe dni w lutym w roku przestepnym, albo mozna sprawdzac czy istanieje taka data wprowadzona przez uzytkownika. Co do mail(); jest jeden warunek. Musisz miec ten rozkaz wlaczony na serwerze i haslo musi byc takie samo jak do panela na serwerze. Skrypt musi sie znajdowac w tym samym folderze, ktorego jest wlascicielem wykonujacy skrypt. Ten post edytował CyberDuck_ 11.12.2009, 20:44:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:06 |