![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2019 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, raczkuje w temacie PHP i podejrzewam że pytanie które mam jest banalne bo nie znalazłem nawet osoby która szukała podobnego rozwiązania (albo źle zadałem pytanie)
Chciałem zrobić coś w stylu ''generatora linków'' w php abym mógł dzięki temu przekierować ruch z popularnych portali typu allegro / ebay do siebie. Link wygenerowany zmieniałby tylko zawartość pola ''kod'' przykład: www.example.com/nazwaproduktu.php?active=banan klucz w linku powinień być częsciowo ukryty tak by wszystkie znaki nie było zgodne czyli np: www.example.com/nazwaproduktu.php?active=b91n1n Po wejściu w link zmienia się pole ''kod'' na: banan Czy te dane muszę przechowywać w mysql? czy każde kliknięcie w link to będzie zapytanie do bazy? czy mogę tego uniknąć ? w jaki sposób mogę wygenerować taki link ? W jakim kierunku mam iść? jasny gwint ^^ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co to za problem trzymać w bazie? Możesz też stworzyć płaską strukturę np json.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2019 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź
czy możesz wskazać mi kierunek w jaki sposób mógłbym wygenerować taki link który wysyłałby zapytanie do bazy i wyświetlał zawartość w zmiennej kod? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więcej masz w mojej stopce. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:21 |