![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie mam baze danych
przyjmijmy że najłatwiej będzie to opisać na przykłądzie wyników meczy LP. |POLSKA | INNE 1 |0 | 1 2 |0 | 1 3 |0 | 1 4 |0 | 1 5 |1 | 0 6 |1 | 0 7 |0 | 1 chciałbym zliczyć jak długo trwała dobra passa innych zespołów zanim została przerwana porażką ( 1 zwycięstwo, 0 porażka) Nie wiem jak to ugryźć - jakieś propozycje? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 61 Dołączył: 20.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobierz sobie z tej tabeli wartości INNE posortowane po LP. i:
Pisane z palca, więc mogą być błędy. Bezpośrednio w MySQL też da się do zrobić. Poczytaj to: http://nospor.pl/indeks-kontra-podzapytanie.html oraz MAX() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Jest już połowiczny sukces (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Wrzuciłem w tą linijke echo i wyrzuca mi najlepszą passa z całej bazy i fajnie - też się przyda - natomiast chciałbym jeszcze aby tylko do porażki wyrzucał - gdzie echo wstawić i w jakiej postaci ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 61 Dołączył: 20.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze to echo powinno być za tym ifem, nie w środku.
Nie wiem co znaczy "tylko do porażki wyrzucał". Ma liczyć zwycięstwa przeciwnej drużyny do pierwszej porażki? Jeśli tak, to przerób ten kod, żeby w pętli sprawdzał, czy $row['INNE'] jest równe 1. Jeśli tak, to zwiększasz $victoryCount, jeśli nie (pierwsza porażka), to wychodzisz z pętli break |
|
|
![]()
|
|
Noidea - idealnie - dzięki za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 29.09.2025 - 06:43 |