![]() |
![]() |
-Nicker- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Tworzę grę. Obecnie jestem na etapie tworzenia pokazu profilu. Niestety, kiedy chcę przypisać wartość z tabeli mysql do zmiennej, to zmienna i tak jest pusta, pomimo tego że, w tabeli ma ona wartość "9". Nie wiem co robić. Męczę się z tym skryptem już 3 dni. Przedstawiam kod: Kod <?php session_start(); //Rozpoczynanie nowej sesji $userName = $_GET["nazwa"]; //Pobieranie danych o nazwie użytkownika z linku function db_connect() { $conn = mysql_connect("localhost","root","xxxx"); //łączenie z bazą danych if(!$conn) { echo mysql_error(); exit; } if(!$db = mysql_select_db("test")) { echo mysql_error(); exit(); } return $conn; } function get_user($userName) //$userName - zmienna, która została utworzona wcześniej. { db_connect(); $qwery = sprintf(" SELECT * FROM users WHERE login = $userName " //Zapytanie do bazy danych, tabeli 'users', pobranie danych. ); $result = mysql_query($qwery); $row = ($result); return $row; } $userPoziom = $_SESSION["klik"]; //Pobieranie informacji o komórce 'klik' z bazy danych. Tutaj jest problem. echo "klik: $userPoziom"; // Wyświetlanie wartości zmiennej $userPoziom. Wyświetlane jest puste pole, więc nie wiem czemu, // nie pobiera lub nie przypisują się odpowiednio dane. if($userPoziom < 7) //Mniej istotna część skryptu, do której potrzebuję informacji z mysql. { $obrazek = "img/1.png"; } if($userPoziom > 7 && $userPoziom < 17) { $obrazek = "img/2.png"; } ?> Czy ktoś wie co jest nie tak? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 15:20 |