![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć wszystkim,
Mam problem z poniższym kodem. Otóż poprawnie łączy się on z bazą danych, ale nie wyświetla niczego - strasznie długo mieli i wyswietla tylko: {"aaData":}. To samo zapytanie wywołane przez phpmyadmin pięknie wyświetla wynik. Tabele nie zawierają dużej ilości danych - tabela wizyty to jakieś 1200 wierszy, pozostałe łącznie jakieś 400 wierszy.
Dlaczego tak jest? Ma ktoś pomysł, jak usprawnić ten kod i sprawić by działał? Ten post edytował skabszo 21.03.2016, 13:46:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy zapytanie odpalone na bazie zwraca wyniki? Nie zbierasz żadnego błędu więc ciężko stwierdzić. Aliasy możesz też dla tabel stosować ... from WIZYTY w i select w.id...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy zapytanie odpalone na bazie zwraca wyniki? Nie zbierasz żadnego błędu więc ciężko stwierdzić. Aliasy możesz też dla tabel stosować ... from WIZYTY w i select w.id... hej, troszkę zmieniłem teraz post (edytowałem go). Obecnie problem jest taki: - skrypt mieli, mieli, mieli - wyświetla tylko: {"aaData":} bez żadnych wyników to samo zapytanie do bazy wyświetla wszystko (jak wspomniałem, przez phpmyadmin) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$result = $stmt->fetchAll( PDO::FETCH_ASSOC );
var_dump($result); co to zwraca? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z kodu który tu wkleiłeś nie wynika żeby miało się gdzieś pojawić aaData. Za to jest coś takiego w pluginie DataTables.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
@Viking - poprawiłem kod, to na samym końcu jest
@nospor: coś takiego wypluwa: dziwne bo w takim razie on te dane chyba przetwarza (w sensie skrypt) tylko nie chce tego pokazać jako tablicy? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
zapewne json_encode zwraca ci FALSE ktory jest spowodowany zlym kodowanie danych
$json = json_encode( $result ); var_dump($json); Co to zwraca? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
zapewne json_encode zwraca ci FALSE ktory jest spowodowany zlym kodowanie danych $json = json_encode( $result ); var_dump($json); Co to zwraca? masz rację - takie coś:
Da się to jakoś naprawić czy to problem całej bazy? |
|
|
![]()
|
|
Musisz wszystkie teksty przekonwertowac na utf8.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Daj dla PDO po $password, array(PDO::MYSQL_ATTR_INIT_COMMAND => "SET NAMES utf8")
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat niestety nic to nie dało ;/ Ciekaw jestem jakzes to zrobil ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Daj dla PDO po $password, array(PDO::MYSQL_ATTR_INIT_COMMAND => "SET NAMES utf8") oo! super ![]() szukałem na szybko rozwiązania, ale nie przyniosło ono skutku -.- Ciekaw jestem jakzes to zrobil ![]() w taki sposób: http://www.forum.tweaks.pl/Konwersja-bazy-...wrotnie-t49663/ Udało się! oto kod:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:19 |