Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [MySQL][PHP] Załączniki w treści
potreb

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, mam pytanie odnośnie zapisywanie informacji o załącznikach przypisanych do treści. Mam tabele news a w niej kolumnę file typy text. Zapisuje tablicę z informacjami odnośnie plików, zdjęć przypisanych do treści jako zserializowana tablica. Chciałem to zrobić na postać xml, tylko nie wiem jaka metoda jest lepsza. Jaką wy stosujecie u siebie. Dane o plikach raczej w oddzielnej tabeli nie będę trzymał, bo to nie ma sensu. Jedynie dane jakie trzymam to te które zostały w filemanagerze wgrane na serwer.

--------------------

Go to the top of the page
+Quote Post
nospor

Grupa: Moderatorzy

Cytat
Dane o plikach raczej w oddzielnej tabeli nie będę trzymał, bo to nie ma sensu.
Czemu to nie ma sensu?

--------------------

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

+Quote Post
potreb

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Poprzednio tak robiłem i ze względu na optymalne zapytania do bazy to z tego zrezygnowałem, może dlatego że wzorowałem się budową innego oprogramowania. Zresztą nie wiem czy głupio nie postąpiłem. Bardziej zastanawiałem się nad tym, że gdy zrobię wersjonowanie treści to będę miał problemy z aktualizacją większej ilości załączników. Chcę wiedzieć, która metoda jest dobra?

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:59