![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 0 Dołączył: 31.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Napisałem prosty skrypt zliczający który wykonuje następujące działanie: 1. Pobieranie zmiennej $ograniczenie od użytkownika (cyfra zapisana w bacie danych) 2. Zlicza ilość postów i zapisuje w zmiennej $ile 3. Dzieli ilość postów $ile przez $ograniczenie i zwraca wartość $stron 4. Jeśli istnieje reszta z dzielenia to to daje 1 do zmiennej $stron aby uwzględnić ogonek a nie tylko te posty które sie mieszczą w dzieleniu. Oto część kodu zliczająca powyższe:
Problem polega na tym teraz aby przyporządkować ilość wpisów ($ograniczenie) kolejno do każdej strony w tablicy o ilości elementów $stron. Po przyporządkowaniu trzeba ograniczyć wyświetlanie tutaj:
Nadmienię jeszcze że numer strony - poszczególne numery stron są wyświetlane w ten sposób: Co oznacza że na dole strony pokazuje się lista stron w postaci: -[1] - [2] - [3] - .... i każda z cyferek przekazuje przez $_GET['page'] numer strony. Mam nadzieję że wyjaśniłem co i jak w miarę zrozumiale. Zależy mi na tym żeby użyć mojego kodu bo jest krótki i działa jak potrzebuję ale to czego nie mogę rozpracować to wyżej wymienione ograniczenie wyświetlania. Będę wdzięczny za pomoc! Pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:39 |