![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2012 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Mam taki problem,
Jak otwierałem stronkę nie podawałem w rejestracji okienek do wpisywania takich pól jak: Adres: Kod Pocztowy: Miasto: Teraz wsadziłem to w rejestracje i utworzyłem tabelki w MySQL. Jak ktoś sie rejestruje to zapisuje wszystko ok. Moje pytanie brzmi jak zrobić żeby Ci użytkownicy którzy wcześniej sie zarejestrowali, mogli dodać te dane w pewnej podstronie. Żeby były okienka Adres: Kod Pocztowy: Miasto: i pod tym przycisk dodaj dane. Wtedy to zapisuje w bazie do tych tabelek które już są. Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
analogicznie do pozostałych pól (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . Ten post edytował Loped 13.03.2012, 17:14:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2012 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz za cel zaaktualizować dane w tabeli. W MySQL służy do tego klauzula UPDATE. Po wypełnieniu formularza przez użytkownika wykonujesz zapytanie akualizujące wybrane przez Ciebie dane:
gdzie: - `tabela` to nazwa Twojej tabeli w której przechowujesz wybrane pola. - `nazwa pola` - tego chyba tłumaczyć nie muszę. - $_POST['zmienna'] - zmienna przechowująca wartość, którą użytkownik podał wypełniając formularz - warunkiem może być np. identyfikator równy identyfikatorowi aktualnie zalogowanego użytkownika Ten post edytował Loped 13.03.2012, 17:30:44 |
|
|
![]()
|
|
No tak, ale ja juz mam w tym pliku troche php, tzn. Tam zrzut danych z bazy, ze Twoje Imię: itp.
I dalej są okienka zmiany hasło. Co do tego to nadal nie wiem jak to zrobić, bo jeszcze jakoś te okienka do wpisania trzeba. Pomoze ktoś? Nie wiem naprawde o co chodzi |
|
|
![]()
|
|
No tak, ale ja juz mam w tym pliku troche php, tzn. Tam zrzut danych z bazy, ze Twoje Imię: itp. I dalej są okienka zmiany hasło. Co do tego to nadal nie wiem jak to zrobić, bo jeszcze jakoś te okienka do wpisania trzeba. Pomoze ktoś? Nie wiem naprawde o co chodzi Nie rozumiem po co zabierasz się za coś, jak nie znasz żadnych podstaw. Radzę na początku zająć się HTML'em, dopiero później zabrac się za PHP/MySQL. |
|
|
![]()
|
|
Umiem html, css, a php bardzo małe podstwy. Piszę na forum bo szukam pomocy
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 21:33 |