![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie.
Mam następujący problem. Posiadam gotowy skrypt w php do prowadzenia finansów firmy. Metodą "klonowania" przerobiłem sobie skrypt który dodaje rewersy w firmie z nowo przyjętym sprzętem na moduł gwarancji. Skrypt ten posiada wyszukiwarkę która wyszukuje użytkownika i zwraca wynik wyszukiwarce. W Bazie Mysql dodałem nowe pola które nazywają się odpowiednio :
obecny kod wyszukiwarki jest taki :
Moje pytanie jak zmienić żeby wyszukiwał mi tylko tych użytkowników którzy mają wypełnione pole "data_wydania" a nie jak obecnie po nazwie "kod" lub "zglaszający" Tylko chodzi o to że w formularzu chcę nadal wpisać po tych parametrach ale żeby wyświetlał tylko te gwarancje które są w systemie z wypełnionym pole"data_wydania" Jestem troszkę kulawy w php i wielu rzeczach dochodzę metodą prób i błędów. Może ktoś pomoże mi w zmianie tego zapytania. Pozdrawiam serdecznie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 26 Dołączył: 9.01.2011 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej należałoby dodać fragment kolegi ylk, do już istniejących zapytań.
W linii 12: i w linii 29: Poza tym mam uwagę co do linii 6. Jeśli użytkownik nie wypełni pola tekstowego i kliknie 'Szukaj', to skrypt może się w tym miejscu wywalić. Dlatego warto sprawdzić, czy użytkownik przesłał jakieś dane: Można jeszcze przefiltrować dane sprawdzając, czy wprowadzony tekst jest liczbą, czy napisem (zobacz is_int()). Ten post edytował mortus 28.04.2011, 08:29:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolego "mortus" jesteś wielki
![]() Wszystko chodzi dokładnie tak jak chciałem ![]() Bardzo dziękuję za pomoc i zamykam temat. Pozdrawiam ! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:47 |