![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chcę wyświetlić kolejno po jednym rekordzie z bazy poprzez pętle for. Niestety nie działa. Może dam najpierw kod.
Najdziwniejsze jest to, że, gdy zdefiniuję sobie sam $i, to wszystko działa. Także o błędzie w zapytaniu do MySQL raczej nie ma mowy. Nie wiem, czy może do zapytania nie można używać pętli? Za każdym razem wyskakuje błąd: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /homez.25/kanonier/www/dodaj.php on line 42 Z góry dzięki za pomoc. Ten post edytował nospor 8.09.2009, 11:30:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co zawiera zmienna $for ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Ja bym sie zastanowił jaki jest sens użycia sposobu Twojego (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Pobierasz każdy rekord pojedynczo. 100 rekordów = 100 zapytań do bazy (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif)
Pobierz za jednym zamachem ileś i potem w pętli while to odczytuj. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 4 Dołączył: 6.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykladowy kod:
Ten post edytował MiChaSSs 8.09.2009, 11:54:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 17.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienna $for to $i (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Po prostu zmieniałem tutaj jak dodałem i zapomniałem - powinno być $i. A dlaczego pobieram wszystkie po kolei?;p Bo mam nazwy tematów w bazie MySQL i muszę je dodać do Wordpressa, każdy po kolei do oddzielnego tematu, dlatego pojedynczo to robiłem.
A w tym kodzie, który dałeś MiChaSSs MYSQL_NUM co oznacza? Właśnie dany element w bazie? Jeśli tak, to byłoby to dużo lepsze rozwiązanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 4 Dołączył: 6.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MYSQL_NUM oznacza, ze tablica z wynikami, bedzie tablica numeryczna a nie asocjacyjna (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) W twoim kodzie miales tablice asocjacyjna i numeryczna (a po co dwie? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) )
http://us.php.net/manual/en/function.mysql-fetch-array.php Ten post edytował MiChaSSs 8.09.2009, 12:18:55 |
|
|
![]()
|
|
Genialnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Teraz wszystko działa nie dość, że prawidłowo, to do tego szybciej! Dziękuję za pomoc (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 06:19 |