![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 261 Pomógł: 2 Dołączył: 13.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Pobieram dane z tabeli i wyświetlam je za pomocą pętli while. Chcę by je wyświetliło w 4 kolumnach. Ustawiłem przy każdej danej float:left i w ten sposób wyświetliłem dane w 4 kolumnach jednakże nie w kolejności w jakiej bym chciał tzn: aaa | bbb | ccc | ddd eee | fff | ggg | hhh iii | jjj Chciałbym je wyświetlić w takiej kolejności: aaa | ddd | ggg | jjj bbb | eee | hhh ccc | fff | iii Jakieś pomysły czy rozwiązania jak coś takiego zrobić? Pozdrawiam Ten post edytował bahh 3.09.2012, 17:48:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 6 Dołączył: 25.10.2010 Skąd: Radzyn Podlaski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podzielić to na 3 divy - poziomo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A potem odpowiednio tak, jak robiłeś?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 261 Pomógł: 2 Dołączył: 13.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mam pomysłu na to, jedynie co mi przychodzi do głowy to żeby liczbę rekordów dzielić przez 4 (ilość kolumn) i liczyć odpowiednio ilość pętli i ustawiać w ten sposób wyświetlanie alfabetyczne co jest niestety raczej beznadziejnym rozwiązaniem.
mam while... a pod while echo '<div style="float:left;">...</div> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam rozumieć, że takie "aaa" lub "bbb" to jeden wiersz w bazie danych i to ma być wyświetlone jako pole w tabelce ?
Jeśli tak, to moja propozycja : Najpierw zapisz sobie dane do tablicy, żeby osiągnąć taki efekt :
Musisz wiedzieć, ile chcesz mieć wierszy
Oraz ile chcesz mieć kolumn. To musisz obliczyć na podstawie liczby wyników i liczby wierszy Następnie masz 2 zagnieżdżone pętle
Ten post edytował peter13135 4.09.2012, 12:29:16 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki peter13135. Nie użyłem twojego sposobu ale bardzo mnie naprowadziłeś na rozwiązanie i zrobiłem to w podobny sposób (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 13:53 |