![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W bazie danych mam tablelę users i kolumne data w której zapisana jest data urodzenia w formacie date(YYYY-MM-DD) do tego stworzoną mam wyszukiwarkę która wyszukuje według kilkunastu różnych parametrów w tym według wieku podawanego jako liczba lat. I tutaj rodzi się mój problem, bowiem skoro przekazuję do skryptu tylko wiek według którego szukam jakiejś osoby np. 19-30 lat, to jak to teraz porównać z tym co mam w bazie? Szukałem w google i w manualu, ale nie potrafię złożyć sensownego zapytania które by działało.
Dzięki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skoro masz podany wiek użytkownika, to możesz obliczyć w którym roku się urodził - odejmując od obecnej daty wiek użytkownika. Wynik wstawiasz do w warunku zapytania i włala : )
sprawdź czy działa. Dawno nie bawiłem się strtotime ;p W każdym razie trzeba iść w tym kierunku : ) Powodzenia ! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:05 |