![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 7.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Posiadam taki kod:
Chcę zrobić wybieranie rodzaju/typu konta użytkownika podczas edycji jego konta. Obecne rozwiązanie nie nadaje się do niczego. Jak to zrobić by było poprawne? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mogłeś od razu napisać w której z tych 250 linii znajduje się to czego szukamy...
Cytat //Moja wesoła twórczość stworzyła coś takiego - ale to nie działa. Select się nie wyświetla? Selected nie działa? Co znaczy, że nie działa? (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 1 Dołączył: 7.02.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam...
Chdzi mi o to, że mam jedną tabelę która nazywa się ik_users i w niej pole 'type' chciałbym aby w zależności od typu konta dany użytkownik miał możliwość ogladania strony, które mu pozwalam oglądać. 0 - normalny użytkownik, 1 - pracownik, 2 - administrator. Wiem jak to rozwiązać przy pomocy dodatkowej tabeli w mysql ale chcę tego uniknąć, więc postanowiłem zrobić to za pomocą php. Gdy mam ustawione tylko to:
to działa. Ale gdy dodam jeszcze swoją wesołą twórczość czyli:
to nie działa prawidłowo - wiem, że to jest zły sposób, dlatego pytam o dobry, który pozwoli mi pokazać jakie uprawnienie posiada edytowany użytkownik. Chodzi o to, żeby pokazywało za pomocą selecta jakie uprawnienia ma obecnie użytkownik. Obecnie jest tak, że select mi pokazuje cały czas jedno gdy wchodzę w edycje użytkownika: "Zwykły użytkownik", mimo tego, że wybiore mu administrator, ale tym samym wyłącza poprawne działanie "Aktywny"/"Nie Aktywny". Mam nadzieję, że w miaro jasno opisałem problem. Edit: Po części znalazłem gdzie jest problem. PHP mnie oszukało. Otóż dane w bazie sie zmieniają, tylko wyświetlanie nie jest poprawne. Problem tkwi w wierszu 202: Brakuje mi tutaj trzeciej zmiennej, jak zrobić by były 3 pola...? Da się w ogole? Czy muszę przerobić większość kodu? Wszelkie podpowiedzi (w miare szczegółowe) mile widziane. Ten post edytował gogomania 14.11.2013, 11:27:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 00:48 |