![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 3 Dołączył: 13.07.2009 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
napisałem - z dużymi trudnościami - poniższy uploader.
Wszystko działa pięknie. Ale teraz mam dodatkowy problem. Chciałbym:
Tabela wygląda następująco
Ten post edytował d0m1n1k_ 23.10.2014, 18:00:07 -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ograniczyć liczbę plików do 10 zdjęć; wyprintuj sobie tablicę $_FILES po przesłaniu 1 albo 2 plików, znajdź różnicę, Jak znajdziesz, to pomoże warunek Cytat zmieniać nazwy na niepowtarzalne ciągi znaków (np. rand() + md5()); no to chyba nie problem dać md5(rand(0,12345).$name)) co nie? Cytat wstawić nazwy plików do tabeli (max 10 zdjęć, bo 10 kolumn na zdjęcia); tam gdzie masz else{} wstawiasz zapytanie INSERT Cytat dodać pasek postępu - mało istotne, ale by to poprawiło zrozumienie "mielenie" przy kliknięciu "Uploaduj!"; a tak, zwykłe bajer. Zawsze możesz dać zwykły progress bar odświeżany co ileś ms w javascript nieodwzorowujący uploadu ![]() Cytat generować miniaturkę, lub przynajmniej powielić wysłanie pierwszego zdjęcia (jako photo0 i thumbnail); Pobierz bibliotekę WideImage i prosto wygenerujesz zeskalowaną dobrze miniaturę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 3 Dołączył: 23.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sama zmiana nazwy uploadowanego obrazka data_czas + md5
-------------------- Artur
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 3 Dołączył: 13.07.2009 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gimnastykowałem się jak tylko mogłem.
Obecnie działa, ale... Mam nieodparte wrażenie, że tak jak napisałem, jest baaardzo niepoprawne. Może mi ktoś tu pomóc? I poprawić skrypt?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc. -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:27 |