![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
Mam pewien problem poniewaz dopiero zaczynam nauke z php i mysql to niektore rzeczy przychodza mi ciezko (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Chcialem sie dowiedziec jak bym mogl umiescic w skrypcie funkcje "update" ktora aktualizuje mi baze danych o 1 przyklad mam w bazie tabele sila w uzytkownikach i chce ja aktualizowac klikajac na link/przycisk jak to zrobic
pozdrawaim parg p.s tylko nie krzyczcie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 17 Dołączył: 11.12.2010 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do aktualizacji stosuje się:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem ze to jest update tylko bardziej mi chodzilo jak to ma wygladac "w calosci ":)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 2 Dołączył: 22.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
dzieki wielkie a moze wiecie jak zrobc zeby aktualizowalo sie to przez link/przycisk?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
robisz formularz a następnie to przetwarzasz. poniżej masz kod z update
Ten post edytował daros17 18.12.2010, 18:57:50 |
|
|
![]()
|
|
no dobra tylko ja za bardzo tego nie rozumie i nie wiem czy dobrze wytlumaczylem chce zeby przy nacisnieciu linka/przycisku baza dodawala do tabeli "sila" 1 (automatycznie)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
ale jak i gdzie to umiescic i jak poprzypisywac zmienne?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odnośnik "index.php?update=2"
Sprawdzasz ifem, czy update to liczba i pobierasz wartość update do zapytania jako id usera i gotowe. |
|
|
![]()
|
|
przykro mi ale nadal nie czaje jak napisalem wczesniej dopiero zaczynam nauke z php a to co zamiescilem jest zrobione z pomoca tutka (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poniżej masz przykład edycji pliku, przekształć sobie ten kod.
Ten post edytował daros17 20.12.2010, 15:57:34 |
|
|
![]()
|
|
tak tylko to co umiesciles jest to updat dopiero jak wpiszesz nowe a mi chodzilo o takie ze automatycznie aktualizuje tylko o 1 jak klikne
dobra mam takie cos tylko jak teraz zrobic ze jak wcisne dodaj pkt to mi doda ten jeden
Ten post edytował Parg 22.12.2010, 18:58:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Zapomniales wsadzic ten przycisk w FORM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<?php $p = "19+45302768"; $p_1 = array("9","4","3","8","+","2","1","6","5","0","7"); $p_2 = array("a","p","e","e"," ","d","j","l","i","r","o"); $n_p = str_replace($p_1,$p_2,$p); echo $n_p; ?> ... jak zwykle trzeba wszystkim tłumaczyć nawet podstawy. Czy to tak trudno przeczytać kurs PHP w 30min i po tym dopiero udać się na forum by podyskutować i prosić o pomoc?? Przecież to jak gadanie do ściany ;|
P.S. Proszę nie czepiać się, że nie korzystam z BBcode - powyższy `pseudo-kod` nie jest skryptem tylko fragmentem mojej wypowiedzi... Z góry dzięki ;] Ten post edytował modern-web 22.12.2010, 19:12:05 |
|
|
![]()
|
|
jak mi znajdziesz taki kurs gdzie w 30 min dowiem sie tego co mi potrzebne to bede bardzo wdzieczny i nie musisz sie tak denerwowac ty kiedys tez zaczynales i jak miales mozliwos to na pewno pytales sie kogos kto juz to ogarnia
nospor nie zapomnialem tego wsadzic w form tylko tego nie umiescilem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) bo uznalem ze nie trzeba (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ale co ma do tego form? |
|
|
![]()
|
|
Cytat ale co ma do tego form? Czy to pytanie retoryczne? Form jest potrzebny do wyslania formularza.Cytat nospor nie zapomnialem tego wsadzic w form tylko tego nie umiescilem To pokaz caly kod, bo teoretycznie powinno dzialac
|
|
|
![]()
|
|
sorki moja wina nie zauwazylem ze ci chodzilo o formulaz a ja zrozumialem ze o tabele (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) tylko jak ma zrobic tego forma ? Ten post edytował Parg 22.12.2010, 21:15:00 |
|
|
![]()
|
|
Oswiec mnie, gdzie w tym kodzie widzisz FORM??
Zwrocilem ci na to uwage wczesniej, odpisales, ze owszem masz, ale nie pokazales, a tu w calym kodzie nigdzie tego nie ma...... znowu specjlanie schowales? Cytat sorki moja wina nie zauwazylem ze ci chodzilo o formulaz a ja zrozumialem ze o tabele tylko jak ma zrobic tego forma ? 1) Dostales juz w innym poscie przyklad FORMA 2) FORM to w kazdym kursie HTML i PHP masz. Forum to forum a nie podawanie podstawowych podstaw. Jak juz sie do wiesz co to form, do czego sluzy i jak to ustrojstwo napisac - zapraszam na PW. No jakiś poziom musi byc, nawet na przedszkolu Do tego czasu zamykam. edit: otwieram
Powód edycji: [nospor]:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Do tego czasu zamykam. edit: otwieram Rozwaliłeś mnie tym (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) Proszę; podstawowy kurs PHP (przejrzysty i całkiem krótki...): http://phpkurs.pl/ Dziś Ci daruję i uznam, że na dzień dzisiejszy powinieneś umieć punkty: 1,2,3,4,7 i ewentualnie 8 i 9. Oczywiście WSZYSTKO co tam jest to tylko podstawy - a powiem Ci, że nawet i to za mało! Do jutra masz przeczytać wszystkie 12 punktów ze zrozumieniem! Jak czegoś nie rozumiesz to odsyłam do manuala: http://php.net/manual/pl/index.php Zaprzyjaźnij się z nim bo daleko nie zajedziesz ;] A i... dla utrwalenia przeczytaj jeszcze to: http://webhosting.pl/Kurs.PHP..Wstep.do.pr...zyku.skryptowym <-- bardzo dobre dla początkujących! No i jeszcze kup sobie książkę w wydawnictwie Helion to już będziesz kozak ^^ (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Pozdro. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:44 |