![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 1 Dołączył: 30.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z update-m bazy danych. W formularzu pobieram do listy rozwijanej dane sklepów:
Po wybraniu sklepu i wciśnięciu przycisku "przenieś" wywoływany jest plik action.php
Tabela ze sklepami wygląda następująco: id_sklep - hb_sklep Tabela z produktami id_produkt - id_sklep - imei itd. Chodzi o to, aby telefon ze sklepu 1 był przeniesiony do sklepu 2. Gdzie robię błąd? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 14 Dołączył: 21.01.2009 Skąd: Mszczonów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 1 Dołączył: 30.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli mam id_produkt='$id_sklep'
to zostaje przeniesiony produkt np o id 2 d sklepu o id 2 inaczej nie działa. Okej. Znalazłem problem. Dla zainteresowanych. Jeśli jest lista rozwijana j/w po zamknięciu selecta czyli </select> należy dodać linijkę: echo '<input type="hidden" name="id_produkt" value="'.$id_produkt.'" />'; a update będzie wyglądał tak: case 'Przenies'; $id_sklep = $_POST['id_sklep']; $id_produkt = $_REQUEST['id_produkt']; if (isset($_POST['id_sklep'])) { $sql = ("UPDATE hb_produkt SET id_sklep='$id_sklep' WHERE id_produkt='$id_produkt'"); Topic zamknięty. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:49 |