![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Kociowisko- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witajcie. OD razu mówię że jestem dopiero po kursie PHP i żeby poznać wiele funkcji oraz innych rzeczy związanych z PHP postanowiłem utworzyć cms. I mam taki problem, że mimo wpisania dobrego loginu i hasła wyskakuje komunikat że błędne dane, Tutaj znajduje się kod:
System logowania |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 11 Dołączył: 9.07.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Kociowisko- |
![]()
|
Goście ![]() |
To nie jest związane z problem. Ale dzięki za chęci (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Bo masz zchrzanionego Selecta , który żadnych danych nie będzie ci zwracał z bazy danych.
Zobacz jak wygląda składnia select.Mała podpowiedź ,nazwy kolum,tabel nie daje się w apostrofy,ale jakbyś dawał "or die" to byś wiedział że coś nie gra w tej kwerendzie. Ten post edytował Niktoś 10.03.2012, 18:40:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 329 Pomógł: 6 Dołączył: 23.11.2011 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmień na:
nie sprawdziałem czy działa jak pominalem jakąs klamerkę lub jest jakiś błąd to pisz. Ten post edytował GoOx 10.03.2012, 18:52:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/specool.gif) ,będzie działać, a ja chyba po hiszpańsku pisze.
|
|
|
-Kociowisko- |
![]()
|
Goście ![]() |
To co napisałeś trochę pomgogło, będy które zrobiłeś poprawiłem ale teraz niezależnie jakie bedzie haslo to i tak przekieruje na podnaa stronę. Bo zawsze zwróci jakąś wartość a chce, żeby tylko ci co wpisali porpawnie przekierowywało do podanej podstrony. Tutaj jest kod:
http://wklej.org/id/706372/ |
|
|
![]()
|
|
Widzę, że poprawiłeś Selecta, to jednak po hiszpańsku nie pisze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .
Zamień kwerende:
na:
a reszte pozostaw bez zmian.Daj odpowiedź czy działa Ten post edytował Niktoś 10.03.2012, 19:47:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 329 Pomógł: 6 Dołączył: 23.11.2011 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bo:
to jest potrzebne! to sprawdza czy coś w bazie danych jest większe niż 0 bo jeśli tego czegoś nie ma to jest 0 więc to musi być! a i do zapytania dodaj LIMIT 1 na sam koniec
moim zdaniem to jest złe rozwiązanie. Ten post edytował GoOx 10.03.2012, 19:41:17 |
|
|
-Kociowisko- |
![]()
|
Goście ![]() |
Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/kociowis/public_html/cms/logowanie.php on line 37 |
|
|
![]()
|
|
A i tem sposobem wykonałem logowanie do mojego portalu. bot o co pdałem było lepsze niz miałem ;p
I działa. |
|
|
-Kociowisko- |
![]()
|
Goście ![]() |
No ok tylko mówię, że to co podał Niktoś wywala błąd
|
|
|
![]()
|
|
Spróbuj teraz być może to wina tego że nie dałem spacji.Poprawiłem u góry.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/kociowis/public_html/cms/logowanie.php on line 37
Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/kociowis/public_html/cms/logowanie.php on line 38 Kod znajduje się tutaj: http://wklej.org/id/706390/ |
|
|
![]()
|
|
Ale zabiłeś mi ćwieka ,te pytanie poniżej jest pod MSSQL ,myślałem że będzie poprawne.
Do MYSQL wygląda tak ,ale nie wiem czy za działa :
Dla mnie leży i kwiczy w porównaniu do MSSQL te MYSQL.Ale widze,że masz już rozwiązanie. Próbowałem podać lepsze ,bo gdzieś czytałem ,że kwerenda sprawdzająca istnienie/występowanie rekordu jest 4 razy szybasza od zliczania ich poprzez count.Może ktoś inny ją poprawi dla potomności w MySQL,dla MSSQL na 100% będzie działać. Ten post edytował Niktoś 10.03.2012, 20:26:25 |
|
|
-Kociowisko- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jeszcze został drugi błąd
|
|
|
![]()
|
|