![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 2 Dołączył: 6.06.2008 Skąd: jesteś ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem z systemem szablonów RainTPl, mianowicie gdy robię pętlę i wyświetlam ją to pętla dodatkowo wykonuj się jeszcze raz mimo iż rekordów jest 3 a robi 4 divy.
Mógł by ktoś pomóc? Plik index.php
Plik main.tpl
ref ref |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 952 Pomógł: 154 Dołączył: 20.01.2007 Skąd: /dev/oracle Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ile razy musisz wywołać mysql_fetch_array() by pobrać dane? Trzy na pobranie wierszy oraz czwarty, by przekonać się, że już więcej nie ma. Stąd cztery divy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 2 Dołączył: 6.06.2008 Skąd: jesteś ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Przekroczyłeś dostępną dla skryptu ilość pamięci, czyli mniej więcej 32MB (nie liczyłem dokładnie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ). Skrypt więc albo jest tak zasobożerny albo gdzieś "cieknie". Spróbuj go trochę optymalizować, bo osobiście to ja nie widziałem nigdy aż takich żarłocznych. jedynie nalocalhoście gdy zajeżdżałemsój skrypt klkunastoma tysiącami plików przetwarzanych z życiem GD i skrypt przetwarzał je ponad kwadrans lub musiał wyświetlić na stronie jakieś kilka tysięcy miniaturek 64x64 pozycjonowanych absolutnie (była z tego mapa tworzona). jedynie jeden mój skrypt wywalał się na pamięci, gdy tworzył obiekt GD o wielomegabajtowej wielości. Zobacz czy u Ciebie nie tworzy ogromnych obiektów z którymi potem serwer ma problem.
|
|
|
![]()
|
|
ale tego nie ma gdy jest
a gdy jest to nie działa Ten post edytował Woytek950 23.09.2009, 15:16:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Drugi jest błędny logicznie. Pomyśl co on naprawdę robi. Jeśli dane z bazy nie są duże, to może przed pętlą czyść tablicę $array_1 albo spróbuj ją zdebugować lub zapisać w sposób inny dodawanie. Choćby
|
|
|
![]()
|
|
A mam tu teraz skrypt który wyświetla zdjęcia z folderu o nazwie zawartej w get. Jak to przekształcić aby działało na podobnej zasadzie jak wyżej tylko bez mysql? ref ref pomoze ktoś? chodzi tylko o tą pętle |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 00:32 |