![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Szukam rozwiązania do systemu który wysyła maile do użytkowników po ich dodaniu przeze mnie. Dokładnie chodzi o to żemam powiedzmy 30 maili które już są gotowe gdzieś w bazie, każda osoba którą wprowadze do systemu będzie dokładnie od tego dnia dostawać 1 mail codziennie (tak przez 30 dni), więc nie jest to typowy newsletter w którym każdy dostaje tego samego maila codziennie. Czy takie gotowe rozwiązanie istnieje już w sieci?? jeśli nie to proszę o podanie głownego schematu jak miało by to działac i z których funkcjii php i msql musiałbym skożystać aby napisać taki sktypt. posiadam podstawowe umiejętności programowania w PHP. Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Schemat nie jest trudny. Jeżeli masz cron-a dodajesz zadania wysyłki emaila. A wysyłkę newsletter możesz zrobić poprzez phpmailer. Gotowa klasa i możesz znaleźć dużo przykładów.
Ten post edytował potreb 21.01.2012, 13:40:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Napisałem taki oto skrypt który będzie zwiększał dane w komórce o 1 ale nie dziala. wszystko wygląda w porządku baza danych ma kolumny: id mail phone nr. te ostatnie pole chce zwiększać o 1 po każdym odpaleniu skryptu, ustawiłem już crona oraz mailera w php więc teraz musze tylko dopracować ten skrypt. nie wiem dlaczego nie zwiększa wartości pola zapytanie jest raczej poprawne bo kiedy wpisuje je w php myadmin to zwieksza
Taki skrypt juz działa więc nie wiem w czym tkwi problem
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 8 Dołączył: 16.12.2011 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Twoje rozwiązanie nie działa wyświetla sie string. Doszedłem do tego jak to naprawić, podaje gotowy skrypt:
Ten post edytował ponciusz 30.01.2012, 20:37:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 02:20 |