![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--raven1122-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, mam mały problem związany z MysQL + PHP. Gdy próbuje utworzyć tabele wyskakuje mi następujący błąd:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ')' at line 6 Próbuje rozwiązać ten problem już prawie od 2 dni, ale wciąż nie mogę znależć popełnionego przeze mnie błędu. Proszę o pomoc.
Z góry dzięki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie:
A: Chodzi o spację między die a (. Ten post edytował IceManSpy 5.08.2011, 21:03:08 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up dlatego mysql_query daje error? Od kiedy to on parsuje PHP? A poza tym zapis ten co jest przejdzie.
to:
lub:
-------------------- |
|
|
--raven1122-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dziękuje bardzo, już poprawiłem, ale ukazał się następny błąd:
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\skrypt\pizzaimperium.php on line 9 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, to chodzi o to zapytanie. Zasugerowałem się błędem w linii nr 6 i myślałem, że to jest błędem
![]() Forum to nie parser!! Zaraz pewno temat będzie zamknięty, bo nie od tego tutaj jesteśmy. Poszukaj błędu w tej linijce co Ci pokazuje. Albo pokaż nam, w który miejscy w kodzie odpowiada to jako 9 linijka. Ten post edytował IceManSpy 5.08.2011, 21:13:34 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod jest ten sam co wyżej?
-------------------- |
|
|
--raven1122-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Kod wygląda następująco:
<?php
|
|
|
![]()
|
|
Czy to jest linia 9? :
A gdzie średnik na końcu? -------------------- |
|
|
--raven1122-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jak łatwo nie zauważyć, że gdzieś nie ma średnika
![]() Dziękuje za pomoc ![]() |
|
|