![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Właśnie piszę mini-skrypt do składania zamówień no i mam mały problem. Struktura formularza wygląda tak: Nazwa produktu -> każdy produkt ma inną cenę Ilosc -> od 1 do 10 Rozmiar -> maly i duzy -> rozne ceny Promo -> produkt za 5zł Dodatki -> wiele produktów -> wszystkie produkty inne ceny Wszystko pobierane jest z bazy (wszystkie ceny i nazwy), no i teraz mój problem jak zrobić dodawanie tego wszystkiego? Chciałem zrobić tak, że pobieram dane z bazy i przypisuje je do zmiennych, a następnie pętla foreach, ale wówczas dla każdego produktu chyba bym musiał zgadza się? Jak to zrobić najłatwiej? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Promo czyli Promocja (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) to chyba powino być umieszczone w polu cena produktu..
dla rozmiaru robisz IF/switch np if($_POST['rozmiar'] == 1){$rozmiar = 10;}else{$rozmiar = 20;} później to tylko $wynik = $ilosc*($cena_produktu*$rozmiar); i w zmiennej $wynik wychodzi cena zamówienia wydaje mi się ze najlepiej cene trzymać w bazie w postaci groszy w takim przypadku to $wynik = round($ilosc*($cena_produktu*$rozmiar),2); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 02:25 |