![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 11 Dołączył: 1.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mamy jedno pole w którym wpisujemy jakiś numer i kod sprawdza czy istnieje w bazie, jesli tak to idziem dalej jesli nie, to otrzymujem odpowiednia ifnormacje, sam kod sprawdzania wyglda mniej wiecej tak:
moje pytanie brzmi, jak przekształcić to tak że np gdy wpiszemy w pole, 20,30,40 to sprawdzi kazdy numer czy istinieje w bazie, jesli tak to idizem dalej jak nie to nie idziemy. Ten post edytował mieszkos 28.12.2010, 13:05:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A można jaśniej....
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 11 Dołączył: 1.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
akutalnie sprawa wyglada tak:
skrypt jest napisany pod 1 numer(czyli w pole input wprowadzasz jakis 1 numer(tylko 1 mozna) i): jak dobry przypisuje wpisany numer do sesji, nadje ci sesje do nastpnego kroku i przenosi cie automatycznie w nastepny krok jesli numer jest wiekszy od 6 mniejszy od 4 to pokazuje info ze podany numer wyglada na bledny a jesli numer jest poprawny, ale nie ma go w bazie, to dodaje go do innej tabeli. i chodzi mi o to teraz, ze jak ktoś wpisze np. 2010,2030,3020 to będzie to samo działanie jak wyzej tylko ze bedzie sprawdzac te kilka numerow, czyli: jesli kazdy numer istnieje przypisuje wpisane numery do sesji i przenosi cie dalej, jesli ktors z numerow jest wiekszy od 6 a mniejszy to pokazuje info ze podany nr jest bledny, a jesli all numerki sa poprawne tylko nie widnieja w bazie to je wysyła innej tabeli po prostu ale nie przechodzi ofc dalej. ktoś wie ? ;< |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinieneś przejść kurs udoskonalania kontaktów międzyludzkich......
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 05:47 |