|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2009 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%)
|
Witajcie....
borykam sie z problemem takim iz chcialbym ponizszy kod php przekształcic na smarty tylko pytanie jak...? plik index.php
plik view.php
powiem tak: w takiej postaci dziala natomiast w mojej postaci smarty niestety nie... jest ktos w stanie pomoc.... z gory dziekuje |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 2 Dołączył: 1.07.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Niejasno opisales w czym tkwi problem.
Moze trzeba po prostu wynik dzialania petli zapisac do zmiennej i potem ta zmienna przekazac do szablonu.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.12.2009 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%)
|
faktycznie... to tak. To co powyzej zostało napisane chcialbym przekształcic na smarty... Otóż mam juz wyswietlanie "krotkich "nowosci teraz kwestią jest wyswietlenie w tym samym pliku szablonu "blog.tpl" nowosci w calosci...
tworze sobie link ktory jest w postaci juz URLa. Po kliknieciu np w link Wiecej... "3 newsa" dostaje:
ten link mam utworzony w ten sposob czyli....: w pliku blog.tpl
a w pliku blog.php tworze sobie dowiązanie
wyswietlene przejscia z krotkiego newsa do calego ma nastapic w sposob taki ze w zmiennej smarty "details" przekazuje calego newsa a w reszcie warunku krotkiego newsa....
niewiem czy mok sposob myslenia jest ogolnie dobry :/ da sie wogole cos z tym zrobic?? |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 09:16 |