![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hey
Mam pewien skrypt logowania z sesjami i nie wiem jak zrobić aby użytkownik oraz admin widzieli tą samą stronę. Chodzi mi o to, że admin ma przypisane w bazie np id=1 a użytkownik id=0 i jak to teraz zrobić aby każdy typ użytkownika widział tą samą stronę czyli np test.pl/admin.php tyle że użytkownik będzie miał inne opcje a administrator inne. tu jest kod logowanie.php
a tutaj plik admin.php
niestety nie działa to co napisałem... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
id użytkownika to co innego , musisz zrobić dodatkowe pole np status 0 - uzytkonik 1 mod 2 admin np
na stronie sprawdzasz jaki status ma dany użytkownik a następnie dzięki NP ifowi lub switch wyświetlasz dane dla danego użytkownika |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 27 Dołączył: 27.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kolumna grupa ma 0 lub 1
zrobiłem tak ale nie działa jeśli kolumna nazywa się grupa to wówczas daję np if ($_POST['grupa'])... ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
dobrze kombinujesz ale nie wiem dokladnie o co Ci chodzi nie lepiej zrobic to dopiero po logowaniu?
napisz sobie funkcje ktora wyswietla tylko dane dla admina i tyle |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
źle...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 5 Dołączył: 13.09.2010 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 2 Dołączył: 11.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyjaśnisz mi co tutaj robisz? (Chcę abyś sam zrozumiał) Ten post edytował Compiler 7.11.2010, 09:25:48 |
|
|
![]()
|
|
Dalej mi to nie działa...
@CuteOne wywala błąd w tym kodzie. Po zalogowaniu użytkownik oraz admin ma być przenoszony do pliku admin/index.php tyle że każda z grup ma widzieć co innego. Wówczas if daje w pliku admin/index.php tak? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 2 Dołączył: 11.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
index.php:
logowanie.php :
Struktura tabeli: id int, status tinyint, login varchar, haslo varchar Oczywiście jest to uproszczony na maksa przykład bez walidacji danych itp itd. |
|
|
![]()
|
|
nie do końca to działa, ponieważ po wpisaniu dobrych danych wyświetla się napis że dane są złe i błąd Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 5 Dołączył: 13.09.2010 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Cytat Wyjaśnisz mi co tutaj robisz? (Chcę abyś sam zrozumiał) Wszystko jest napisane w komentarzach, przykro mi. (IMG:style_emoticons/default/sadsmiley02.gif) |
|
|
![]()
|
|
nie do końca to działa, ponieważ po wpisaniu dobrych danych wyświetla się napis że dane są złe i błąd Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource Musi działać. Testowałem i działa dobrze. Może pochrzaniłeś coś w bazie ? wstaw $wynik = mysql_query($q,$connection) OR die (mysql_error()); zamiast $wynik = mysql_query($q,$connection); I pokaż błąd. Ten post edytował Compiler 7.11.2010, 20:34:52 |
|
|
![]()
|
|
Czy to tak trudno kliknąć w google i zobaczyć co oznacza ten błąd?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif)
Cytat Po zalogowaniu użytkownik oraz admin ma być przenoszony do pliku admin/index.php tyle że każda z grup ma widzieć co innego. Wówczas if daje w pliku admin/index.php tak? tak |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 07:45 |